Flekatý šulín
- 120 g hladké mouky
- 120 g strouhanky
- 120 g másla (nastrouhaného pro lepší promíchání)
- 120 g pískového cukru
- 120 g sušených meruněk (nasekaných)
- 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- 440 g rozinek (sultánky)
- 1 vejce
- 1/4 nastrouhaného muškátového oříšku (nebo mletý)
- pomerančová kůra
- 140 ml mléka
- špetka soli
(- zlatý sirup a vanilkový krém)
- vše dohromady promíchat
- skleněná mísa (tlusté stěny), vytřít máslem, vše promíchané dát do mísy a zarovnat, překrýt alobalem, utěsnit a dát do mísy s vodou a vařit asi 3 hodiny (voda v hrnci asi do poloviny a překrýt hrnec alobalem)
- pak překlopit a vysypat na talíř a horký polít zlatým sirupem (javorovým) a vanilkovým krémem (šlehačkou)