Ovocný cobbler
6-10 dezertních vrchovatých lžiček cukru do vyšší pánve, nakrájet rebarborový stonek na 1 cm široký kousky (listy ne, jsou hořké) (může se použít jakékoli ovoce), asi 2 lžíce balzamikového octa, je třeba asi 1 kg ovoce, z hrušek vyndat jádra a nahrubo rozkrájet, meruňky vypeckovat a nahrubo nakrájet, zralé jahody nakrájet na půlky, košíček (asi hrst) borůvek, stejné množství malin a ostružin, ovoce trochu proházet a nechat pomalu vařit asi 5 minut (ovoce pustí šťávu), drobenka - do misky 110 g másla, 225 g hladké mouky už práškem do pečiva, hníst nebo dát do mixéru, trošku přisolit, asi 70 g pískového cukru, asi 140 ml podmáslí (nebo i jogurt nebo kysaná smetana), drobenku vyndat z misky a na desce prohníst do těsta, ovoce nalít do misky (velké nebo malých pro každého), z těsta uválet koule a dát navrch na ovoce do misky, zaprášit pár lžícemi cukru, péct asi 25-30 minut při 190°C