Panna cotta s mangem
350 ml vysokoprocentní smetany (asi 30 - 40%)
120 ml mléka
3 plátky neochucené želatiny
1 oloupané a na kostky nakrájené mango
30 ml cukru
15 ml medu
Postup přípravy:
- nalijte smetanu a mléko do rendlíku (vysoké pánve). Přidejte plátky želatiny.
- dejte rendlík na střední plamen a míchejte, dokud se želatina nerozpustí. Nevařte. Přidejte cukr a med a pokračujte v míchání až se cukr roztaví.
- ještě než se smetana s mlékem začne vařit, sundejte rendlík z ohně. Proceďte směs přes cedník, aby se odstranila pěna a abyste zajistily sametovou konzistenci.
- nechte směs zchládnout a přidejte 3/4 manga. Nalijte do vinných sklenic a chlaďte 6 hodin v ledničce.
- na ozdobu přidejte před podáváním zbylé mango nahoru do každé sklenice
Výsledek: 4 porce