Bubble & squeak
Nejlepší bubble and squeak (JO, Jamie vaří doma, 15.díl)
Svatoštěpánský bubble & squeak (JO, Jamieho rodinné Vánoce, 3.díl)
- použít můžeme úplně jakoukoli zbylou zeleninu, ale vždy musí alespoň polovinu směsi tvořit brambory
- všechnu zeleninu rozmačkáme mačkadlem (ne úplně na kaši, tak středně, bez velkých kusů) a dáme do nepřilnavé pánve
- pak nakrájíme rajčata na půlky, očistíme žampiony portobello, plátky hodně masité naglické slaniny nebo boku, z které většinu tuku okrájíme, zdravější jsou ale klobásky, které obsahují 80-95 % masa
- plech postříkáme olivovým olejem v rozprašovači, naskládáme tam žampiony, rajčata, klobásky a slaninu, špetku osolíme a opepříme a ještě postříkáme olivovým olejem
- dáme na gril nebo do trouby na plný pecky asi na 10 minut
- zeleninu na pánvi otočíme, pokud se potrhá nevadí, znovu mačkadlem přimáčkneme, lžící můžete udělat 4 prohlubně, do kterých vyklepnete 4 vejce, a dáme to na 4-5 minut do trouby
- pak to sešoupneme na talíř, rozdělíme na 4 porce a ke každé dáme nejaký žampion, rajče, klobásku a slaninu